Tuduhaké menu pokok

Isi

PrakataBesut

Fisika kuwe sekang Basa Yunani: φυσικός (physikos) maknane "alamiah", karo φύσις (physis) maknane "Alam". Fisika kuwe ilmu/sains sing mbahas perkara alam (uga gejala alam) sing mati utawa materi, perilaku karo sifat materi, molai sekang partikel submikroskopis sing mbentuk kabeh materi (fisika partikel) ngantek perilaku materi alam semesta (kosmos).

Ilmu fisika kiye paling erat hubungane karo ilmu matematika.

SejarahBesut

Teori & EksperimenBesut

Fisika ora adoh sekang teori-teori fisika karo praktek utawa eksperimen fisika, kombinasi kuwe ngelairna cabang-cabang fisika sing mbahas bidang-bidang fisika sing lewih spesifik tur mendalam.

Deleng UgaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.