Kali Serayu

Kali Serayu kuwe kali sing ngalir nang wilayah kidul Propinsi Jawa Tengah. Kali Serayu kuwe salah sijine kali sing paling gede nang kecamatan Banyumas. Kali kiye dudu nduweke wong Banyumas tok, tapi ya uga wong Banjarnegara, sebab kali kuwe tuk'e sekang daerah kana. Gemiyen, Kali Serayu sering dinggo dus-dusan, nganti ana sing kendang.

Kali Serayu



mBalik ming: