Kepala Negara kuwe pimpinan paling tinggi nang negara ning ora mesthi duwe kekuasaan pemerentahan. Kepala negara sing ora duwe kekuasaan pemerentahan kuwe jenenge kepala negara simbolis sing duwe gelar beda-beda nang sesuai bentuk negarane. Umume kepala negara dienggo nang negara-negara Kerajaan ning ana juga nang negara Republik.

Kepala Negara Kerajaan/MonarkiBesut

Kepala Negara RepublikBesut

Kepala Negara LiyaneBesut



Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.