Amerika Serikat: Béda antarané révisi

18 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Amerika Serikat''' (nang [[basa Inggris]]: ''United States of America'') yakuwe salah siji [[negara]] republik federal sing dumunung nang tengahe benua [[Amerika Utara]]. Negara kiye bebatesan karo [[Kanada]] lan [[Rusia]] nang sisi lore, lan karo [[Meksiko]] nang sisi kidule. Amerika Serikat secara administratif dibagi dadi 50 negara bagian (utawa ''state''). Negara bagian [[Alaska]] anane nang sisi lor-wetan benua Amerika, ning lokasine misah karo negara bagian-negara bagian liya. Negara bagian [[Hawaii]] beda maning, kuwe arupa kapuloan sing anane adoh nang [[Samudra Pasifik]].
 
Tembung ''America'' kuwe asale dijukut sekang arane Amerigo Vespucci, sawininingsawijining penjlajah sing asale sekang [[Italia]].<ref>{{cite web|url=http://www.usatoday.com/news/nation/2007-04-24-america-turns-500_N.htm?csp=34|title=Cartographer Put 'America' on the Map 500 years Ago|work=USA Today|date=2007-04-24|accessdate=2008-11-30}}</ref>
 
== Rujukan ==
1.304

besutan