Kota Pemalang
Kabupaten
Kabupaten Pemalang
Luas
44,34 km2(17,12 sq mi)
Penduduk
±355,230 tiang
Kecamatan
14
Desa/Kelurahan
211/11

Kota Pemalang kuwe ibukota kabupaten Pemalang. Kota kiye dadi kota kabupaten pertama nang Jawa Tengah sing di bangun dalan lingkar kota, fungsine kanggo pengendali arus lalu lintas sing ana nang kota. Jalur lingkar kota Pemalang kuwe saking kelurahan Pelutan sing ana nang sisi kulon kota, nganti dugi desa Beji nang wetan kota. mulane lalu lintas nang tengah kota Pemalang kuwe luwih aman mergane ora ana kendaraan gedhe (bus/truk) sing sliwar-sliwer nang jalur tengah kota. Nalikane liwat dalan tengah kota kie sampean kudu nganggo helm lan perlengkapan tertib lalulintas liyane. Sebabe dalan niku pusate kota kabupaten Pemalang kang dijaga kanti tertib lan nyaman kanggo sakabehe.

Kota Pemalang Ikhlas
Alun-Alun Pemalang


Pranala jabaBesut


mBalik ming:

Kabupaten Pemalang


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

peta kota pemalang