Tuduhaké menu pokok

Pendidikan artine secara harfiah yakuwe: "degawa metu sekang", dadi pendidikan yakuwe rangkaian proses nggo mindahna anak/peserta didik metu sekang keadaan urung mandiri, urung dewasa, termasuk urung merdeka nuju marang keadaan sing lewih mandiri, lewih dewasa, bertanggung jawab lan berbudaya. Proses kuwe meliputi pengajaran keahlian khusus, aweh pengetahuan, pertimbangan karo kebijaksanaan.

Isi

Pendidikan Bocah Usia DiniBesut

Pendidikan Anak/bocah Usia Dini (PAUD) yakuwe upaya pembinaan nggo bocah kawit lahir nganti umur nem tahun sing dilakokna karo ngaweih rangsangan pendidikan. Tujuane nggo mbantu pertumbuhan lan perkembangan jasmani rohani dadi persiapan nggo mlebu nang jenjang pendidikan dasar. PAUD kudu dianggep dadi upaya awal meng arah pertumbuhan lan perkembangan lahiriyah (koordinasi motorik alus lan kasar), kecerdasan(daya pikir, daya cipta, kecerdasan emosi, kecerdasan spiritual), sosio emosional (sikap lan perilaku termasuk uga agama), bahasa lan komunikasi, sing disesuaikna karo keunikan lan tahap-tahap perkembangan sing dilakoni bocah usia dini.

Pendidikan DasarBesut

Sijining watu sing siap di gempur. Nang sekolah dasar kuwe tempate bocah nggolet-nggoleti apa bae. Pendidikan dasar kelebu jenjang pendidikan awal selawase 9 (sanga) tahun pertama masa sekolah bocah-bocah sing ngelandesi jenjang pendidikan menengah.

Pendidikan MenengahBesut

Pendidikan menengah kelebu pendidikan lanjutan sekang pendidikan dasar.

Pendidikan DhuwurBesut

Pendidikan dhuwur yakuwe jenjagn pendidikan sewise pendidikan menengah sing mencakup program sarjana, magister, doktor, lan spesialis sing diselenggarakna nang perguruan tinggi.

Pendidikan Non FormalBesut

Pendidikan InformalBesut

Deleng ugaBesut

Pranala JabaBesut