Penyanyi (tukang nembang) kuwe wong sing nggunakna suarane dadi alat go ginawe musikan.

Ana pirang-pirang maceme penyanyi:

  • penyanyi utama (sing nembangna paling akeh bagiane tembangan)
  • penyanyi latar (sing nembangna sebagian seka lagu ngetutna lan ngiringi / ngomprengi penyanyi utama)
  • penyanyi opera

KategoriBesut

Penyanyi biasane kuwe dikategorikna miturut jenis kelamin:

  • Suara wong lanang
  • tenor, suara paling kenceng wong lanang
  • bariton, suara sedengan wong lanang
  • bas, suara cekak wong lanang
  • Suara wong wedhon

Lihat pulaBesut