Nang ilmu fisika, proton kuwe partikel subatomik sing duweni muatan listrik positif, gedhene 1.6 × 10-19 coulomb karo massa 938 MeV (1.6726231 × 10-27 kg, utawa sekitar 1800 ping massa siji elektron).

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.