Sastra kuwe jane tembung serapan sekang Basa Sansekerta śāstra, sing maknane "tulisan sing duwe makna peréntah" utawa "pedoman", sekang tembung dhasar śās- sing maknane "peréntah" utawa "ajaran". Tembung kiye terus diserap basa Indonesia uga diserap basa Jawa. Tembung kiye biasane dienggo kanggo ngewakili makna "kesusastraan" utawa jenis tulisan sing duwe makna karo makna keindahan. Tembung "sastra" uga bisa kanggo ngewakili makna kabeh jenis tulisan, dadi ora mesthi tulisan sing indah maknane.

Biasane kesusastraan dibagai miturut daerah geografis utawa Basa.

Sastra NusantaraBesut

Sastra Barat (Eropa karo jajahane)Besut

Sastra AsiaBesut

Sastra DonyaBesut

Deleng ugaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.