Tuduhaké menu pokok

Sulasih-Sulandono

Legenda Sulasih - Sulandono ialah legenda kondang sing urip nang wilayah Pantura Jawa Tengah utamane nang sekitar Kabupaten Pemalang tekan Pekalongan.

Legenda kiye ialah kisah asmara Sulasih karo Raden Sulandono. Sulasih ialah prawan desa Kalisalak, sementara Raden Sulandono ialah putera pasangan Ki Baurekso karo Dewi Rantamsari. Hubungan kasih kiye ora direstui Ki Baurekso, mulane R. Sulandono mutusna lunga mertapa, sementara Sulasih milih dadi penari. Beda karo ramane, Dewi Rantamsari ora masalah nek puterane duwe pasangan perawan desa, mulane Dewi Rantamsari gela maring sikap suamine. Dewi Rantamsari akhire meninggal ning ragane raib.

Pasangan Sulasih - Sulandono pisah raga ning tetep bisa ketemu nang alam ghaib. Sing bisa ngatur pertemuan Sulasih karo Sulandono ialah biyunge Sulandono dhewek Dewi Rantamsari.

Saben ana acara Sulasih muncul dadi penari, Dewi Rantamsari ngelebokna roh bidadari ming raga Sulasih, lantes Raden Sulandono sing lagi mertapa diundang roh biyunge kon nemoni Sulasih.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.