Tuduhaké menu pokok

Wiracarita (Sansekerta: वीरचरित) atawa uga disebut epos kuwe karya sastra tradisional sing nyritakna kisah kepahlawanan (wira artine pahlawan lan carita artine cerita/kisah). Epos kiye sering dinyatakna nganggo bentuk syair.

Conto epos sing kondang antarane yakuwe Ramayana, Mahabharata, Illiad, Odisseus, La Chanson de Roland, La Galigo, lan Hikayat Hang Tuah.