B kuwe aksara keloro nang alfabet Latin. Nang basa Latin lan basa liyane umume (klebu basa Indonesia), aksara kiye biasane nglambangna konsonan dwibibir, khususe fonem [b], konsonan letup dwibibir bersuara.

SejarahBesut

Hieroglif Mesir
"denah umah" 
Proto-Semitik
bet 
Fenisia
beth 
Yunani Kuno
beta 
Yunani Modern
beta 
Etruska
Latin Kuno
Latin Modern
B
           

‹B› asale sekang piktogram denah umah nang aksara hieroglif Mesir utawa aksara Proto-Sinaitik. Sekitare taun 1050 SM, aksara kuwe dikembangna nang abjad Fenisia dadi bentuk linear lan dijenengi beth.

TipografiBesut

aksara cilik ‹b› asale sekang aksara tegak bersambung Romawi, dong para juru tulis molai mengabaikan lengkungan nduwur nang aksara kapitale.

   
Blackletter B Uncial B
     
B Romawi Modern B Italik Modern B Bersambung Modern

‹B› cokan lira-liru karo aksara basa Jerman sing memper, yakuwe ‹ß›, sing nggantikna ‹ss›.


Kode komputasiBesut

Titik kode aksara besar
B
aksara kecil
b
Unicode U+0042 U+0062
ASCII Desimal 66 98
Biner 01000010 01100010
EBCDIC 194 130

Deleng ugaBesut