Banyumasan

Wilayah Banyumasan
Wilayah Banyumasan

PambukaBesut

Banyumasan utawa mBanyumasan yakuwe : Manunggale budaya, basa karo watek/karakter sing urip lan ngrembaka neng masarakat tlatah Banyumasan.
Tlatah Banyumasan manggon neng iring kulon prenah ngidul propinsi Jawa Tengah, tegesé tlatah sing ana neng sekubenge gunung Slamet lan sing kliwatan ilene kali Serayu. Kabupaten-kabupaten sing ngubengi gunung Slamet karo kali Serayu kewentar dearani wilayah budaya Banyumasan. Ana 8 kabupaten karo 1 kota sing cokan dearani wilayah budaya Banyumasan yakuwe: kabupaten Brebes, kabupaten Tegal, kota Tegal, kabupaten Pemalang, kabupaten Banjarnegara, kabupaten Kebumen, kabupaten Cilacap, kabupaten Purbalingga karo kabupaten Banyumas.

IstilahBesut

Deleng UgaBesut