Tuduhaké menu pokok

PrakataBesut

Kimia kuwe ilmu sing mbahas perkara materi, utamane bab sifat-sifate, strukture, perubahan/reaksi kimia karo energi sing timbul dong ana reaksi-reaksi kimia.

Bidang-Bidang KimiaBesut

Bidang-bidang khusus ilmu kimia kiye antarane:

AtomBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Atom.

Atom kuwe satuan materi sing cilik pisan sing kesusun sekang:

  • Nukleus utawa inti atom sing duwe muatan positif sing umume ngandung Proton karo Neutron
  • Elektron ngubengi nang sekitar inti atom kanggo ngimbangi muatan positif inti atom.

Unsur KimiaBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Unsur Kimia.

Unsur Kimia kuwe kelompok atom sing duwe jumlah proton sing padha nang jero inti atom utawa nukleus/inti. Jumlah kiye diarani nomer atom unsur. Kanggo conto: kabeh atom sing duwe proton 6 iji nang intine kuwe mesthi atom sekang unsur kimia karbon, utawa kabeh atom sing duwe proton 92 iji nang inti/nukleuse mesthi atom unsur uranium.

Tampilan unsur-unsur kuwe paling pas tur gampang dipahami ana nang tabel periodik. Nang tabel periodik kuwe wis digawe kelompok-kelompok unsur miturut sifat-sifat kimiane sing mirip.

Senyawa KimiaBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Senyawa Kimia.

Senyawa Kimia kuwe.....

MolekulBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Molekul.

Molekul kuwe.....

Ikatan KimiaBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Ikatan Kimia.

Ikatan Kimia kuwe.....

Reaksi KimiaBesut

Artikel utama sing mbahas perkara: Reaksi Kimia.

Reaksi Kimia kuwe.....

Cabang-Cabang KimiaBesut

Cabang-cabang utama ilmu kimia kuwe antarane:

Seliyane kuwe uga ana cabang-cabang khusus sing mbahas kaitan ilmu kiye karo ilmu liyane contone:

Deleng UgaBesut



Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.