Tuduhaké menu pokok

PrakataBesut

Meteor kuwe jane watu meteorid sing tiba ngantem planet utawa benda angkasa liya merga kesedot gravitasi planet kuwe (uga termasuk bumi). Jalur tibane sing keton bersinar kuwe umum diarani lintang tiba, sing keton bersinar kuwe jane timbul merga hawa panas sing dihasilna tekanan ram (dudu gesekan karo atmosfer bumi).

Hantaman MeteorBesut

Angger meteoroid kuwe ora entong kebakar nang atmosfer bumi, sisane sing nabrak bumi kuwe mengko marakna kebentuk kawah (crater), uga bisa nimbulna ledakan.

Deleng UgaBesut

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Astronomi