Bumi

Isi

PrakataBesut

Bumi kuwe planet sing dipanggoni awake dhewek kiye yakuwe planet nomer telu nang sistem Tata Surya dhewek. Planet bumi kuwe dibungkus lapisan atmosfer kanggo ngelindungi bumi sekang radiasi angkasa, awan srengenge uga sinar-sinat tinentu sekang srengenge sing bisa mbahayani.

SejarahBesut

GeologiBesut

Planet bumi kuwe kesusun sekang lapisan-lapisan:

Lapisan mantel bumi kuwe jane ora mung selapis thok, sing paling njaba biasa diarani mantel dhuwur. Lapisan paling jaba nang mantel dhuwur kiye bareng karo lapisan paling ngisor kerak bumi kuwe mbentuk lapisan litosfer. Nang ngisor litosfer kuwe ana lapisan astenosfer.

Deleng UgaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Astronomi ; Planet ; Geologi