Panganan lan Plesiran Banyumas

PlesiranBesut

Kabupaten Banyumas nduwe daerah-daerah plesiran utawa wisata andalan, akeh sing berupa panorama alam (gua, air terjun lan wana wisata).

HiburanBesut

Panggonan, sarana lan medhia hiburan nang Banyumas: Alun-Alun Puwokerto, Kebon Dalem Purwokerto, Bioskop-Bioskop Banyumas, Radio Banyumas, TV Banyumas, Toserba Banyumas, Cafe lan resto sing lengkap fasiitas wifi lan fasilitas kanggo kumpul sekabehaning keperluan.

Penganan KhasBesut

Penganan khas Banyumas kiye termasuk juga penganan sing tradisional sing ndeyan ana juga jenise sing padha nang daerah liyane. Kripik - Sroto - Nopia - Mendoan - Getuk Goreng - Jenang Jaket - Tahu Gejrot - Awug-Awug - Dage - Ranjem - Cimplung - Serabi - Legen - Boled - Timus

Panggonan Panganan Khas TerkenalBesut

  • Jend. Sudirman kota Sokaraja: sroto, gethuk goreng lyy.
  • Tamara Sari (sisi Sri Ratu Purwokerto):sop buntut.
  • Pertelon Sokaraja-Purwokerto belok kiwe (mlebu gang):sroto sutri.
  • Jl. Bank, Purwokerto(pedhek Musium Bank):sroto ayam kampung pak Sungeb.
  • Pasar Wage, Purwokerto:sroto Pasar Wage + Bakso.
  • Jl. Jend. Sudirman, Sokaraja (kanan dalan):sroto lama Bp. Suradi.

LiyaneBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming:

Kabupaten Banyumas