Tuduhaké menu pokok

Isi

PrakataBesut

Jaman PurbaBesut

Sekitar taun 3000 SM ngantek 500 SM imigran sekang Mongol (daratan Cina) molai manggon nang wilayah Nusantara.

Sekitar taun 200 SM kerajaan Kalingga India kalah perang lawan kerajaan Asoka, keturunan-keturunane migrasi ming wilayah Nusantara lantes mbangun kerajaan-kerajaan nang bumi Nusantara antarane kerajaan Salaknegara, kerajaan sing pimpin Maharaja Kudungga, kerajaan Kutai, kerajaan Kalingga lyy.

Pangeran India Aji Saka ialah salah siji imigran kuwe sing ngenalna basa Sanskerta karo aksara Palawa, kuwe sekitar taun 78 M. Sistem tulis Dewanagari basa Sanskerta uga dikenalna, mengkone kuwe dadi cikal bakal basa Kawi.

Dadi penduduk Nusantara ialah asimilasi antara imigran-imigran sekang 2 wilayah kuwe (Cina karo India).

Jaman KolonialBesut

Jaman MerdhekaBesut

Dimolai tanggal 17 Agustus 1945 dong pembacaan Proklamasi Kemerdekaan sing diwaca proklamator Sukarno Hatta.


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Indonesia ; Sejarah