Azerbaijan (basa Azerbaijan: Azərbaycan), iku sawijining negara gedhé ing Asia, nganti Eropah. Ibukuthané Baku. Amba negara kiye 86.600 km². Pedunungé ana kurang luwih 10.200.000 jiwa (2021). Negara kiye bebatesan karo Armenia, Rusia, Georgia, lan Iran.

Bendera Azerbaijan
Lambang Azerbaijan
Peta lokasi Azerbaijan

Deleng Uda

sunting