Tuduhaké menu pokok

PrakataBesut

Geografi kuwe asale tembunge sekang Basa Yunani yakuwe utawa Bumi karo graphein utawa "nulis"/"njelasaken". Geografi kuwe ilmu bab enggon utawa lokasi nang planet bumi sing dikaitaken karo bentuk-bentuk/wujud fisik nang permukaan bumi karo menungsa. Lokasi karo bentuk-bentuk fisik permukaan bumi kuwe gampang dideleng sekang peta, mulane akeh sing duwe pemahaman (sempit) nek geografi kuwe padha baen karo ilmu peta padahal peta kuwe mung salah siji perangkat nang geografi.

Wujud fisik permukaan bumi sing dikaitaken karo ilmu-ilmu geologi, geodesi, oceanografi karo atmosfer kuwe dadi salah siji cabang ilmu geografi yakuwe ilmu bumi.

SejarahBesut

Geografi dikenal dadi ilmu kuwe moali abad 18, dasare yakuwe sekang catetan-catetan karo pengalaman-pengalaman sekang para penjelajah bumi. Lantes ilmu kuwe berkembang terus duwe kaitan erat karo ilmu-ilmu geologi, botani, ekonomi, sosiologi karo demografi.

Deleng UgaBesut

Wujud Kekayaan nang IndonesiaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.