Tuduhaké menu pokok

Taun 1972, Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI) ngumumna sebanyak 6.127 jeneng pulau-pulau nang Indonesia.[rujukan?] Pada taun 1987 Pusat Survei lan Pemetaan ABRI (Pussurta ABRI) nyatakna nek jumlah pulau nang Indonesia kuwe ana 17.508, sing 5.707 nang antarane uwis duwe jeneng, termasuk 337 jeneng pulau nang kali.[rujukan?] Badan Koordinasi Survei lan Pemetaan Nasional (Bakosurtanal), pada taun 1992 nerbitkna Gazetteer Jeneng-jeneng Pulau lan Kepulauan Indonesia sing nyatetanaa 6.489 pulau sing nduwe jeneng, termasuk 374 jeneng pulau nang kali.[rujukan?] Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional (Lapan), taun 2002 berdasarkan hasil kajian citra satelit nyatakna nek jumlah pulau nang Indonesia kuwe ana 18.306 buah.[rujukan?]

Data Departemen Dalam Negeri berdasarkan laporan sekang para gubernur lan bupati/walikota, taun 2004 nyatakna nek 7.870 pulau sing duwe jeneng, 9.634 pulau ora duwe jeneng.[rujukan?]

Sekang semono akehe pulau-pulau nang Indonesia, sing ana penghunine mung sekitar 6.000 pulau. Neng ngisor kiye daftar pulau-pulau utama Indonesia:


Besar/UtamaBesut

Pulau kecilBesut

SumateraBesut

AcehBesut

Kepulauan Bangka BelitungBesut

BengkuluBesut

JambiBesut

LampungBesut

RiauBesut

Kepulauan RiauBesut

Sumatera UtaraBesut

Sumatera SelatanBesut

Pulau Kemaro-Palembang,

Pulau Maspari-OKI

Sumatera BaratBesut

MalukuBesut

Maluku UtaraBesut

JawaBesut

Jawa TengahBesut

Jawa TimurBesut

Jawa BaratBesut

DKI JakartaBesut

BantenBesut

Daerah Istimewa YogyakartaBesut

Nusa TenggaraBesut

BaliBesut

Nusa Tenggara BaratBesut

Nusa Tenggara TimurBesut

KalimantanBesut

Kalimantan BaratBesut

Kalimantan SelatanBesut

Kalimantan TengahBesut

Kalimantan TimurBesut

SulawesiBesut

GorontaloBesut

Sulawesi BaratBesut

Sulawesi SelatanBesut

Sulawesi TengahBesut

Sulawesi TenggaraBesut

Sulawesi UtaraBesut

Papua BaratBesut

PapuaBesut

LainnyaBesut

Catatan kakiBesut

  • Masih banyak lagi pulau di Indonesia baik yang sudah diberi nama lan dihuni maupun yang belum diberi nama lan belum dihuni oleh orang Indonesia sehingga kerapkali terjadi perebutan pulau antara Indonesia dengan negara-negara tetangga dengan tajuk persengketaan batas negara.
  • Jumlah pulau yang begitu banyak menyebabkan alanya nama pulau yang sama.

Lain-lainBesut

  • Pulau Ligitan kini milik Malaysia lan disahkan oleh International Court of Justice.
  • Pulau Sipadan kini milik Malaysia lan disahkan oleh International Court of Justice.

Lihat pulaBesut

Pranala jabaBesut