Kabupaten Indramayu
Logo Kabupaten Indramayu.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: "--"
(Makna): "--"
Sesanti:Remaja (Religius, Maju, Mannangri lan Sejahtera)
Dina Dadi:7 Oktober 1207
Ibukota:Indramayu
Bupati:H. Irianto M.S. Syaifudnangn
Luas:204.011 Ha
Kecamatan:28 Kecamatan, -- Desa
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.6 Juta
+/- 820 / km²
Suku:Suku Sunda lyy.
Agama:Islam, Protestan, Katolik, Hindu karo Budha
Basa: basa Banyumasan dialek Cirebon/Indramayu, basa Indonesia, basa Sunda
Kode Tilpun:(0234)
Situs web resmi:[http://www.Indramayu.go.id

Kabupaten Indramayu kuwe salah siji kabupaten nang propinsi Jawa Barat sing lokasine nang wilayah pantura, kota Indramayu kuwe ibukota kabupatene. Kota-kota gedhe liyane antarane yakuwe: Haurgeulis, Jatibarang, Karangampel lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 204.011 hektar utawa 2040.11 km², jumlah penduduk ± -- juta jiwa, tingkat kepadatan penduduk ± --- jiwa/km².

Isi

GeografisBesut

Letak Daerah: 107°51° 108°36° Bujur Timur karo 6°15°-6"40° Lintang Selatan. Bates Wilayah : Sebelah lor berbatesan karo Laut Jawa. Sebelah kidul berbatesan karo kabupaten Majalengka karo kabupaten Sumelang, sebelah kulon berbatesan karo Kabupaten Subang, sebelah tenggara karo kabupaten Cirebon. Basa sing nangtuturaken penduduk Kabupaten Indramayu kuwe Basa Banyumasan logat/dialek Cirebon/Indramayu karo basa Sunda.Memang basa Banyumasan sing nangtuturna nang kene manlan beda kosa katane ,karo basa sing nangtuturna wong mBanyumas.

PemerentahanBesut

Ekonomi & SosialBesut

Produk unggulan kabupaten Indramayu kuwe: Pelem (mangga)

LiyaneBesut

Pranala JabaBesut

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.