PrakataBesut

R. Joko Kahiman kuwe putra Raden Banyak Cotro (R. Banyak Catra), biyunge sekang kadipaten Pasir Luhur (putri putri Adipati Banyak Galeh (Wirakencana utawa Pangeran Mangkubumi II). Dheweke sing pertama mbangun kadipaten Banyumas.

SejarahBesut

WatekBesut

Joko Kahiman kuwe terkenal duwe watek satria, luhur, bisa kanggo conto/teladan. Dheweke ora egois, ngutamakna wong akeh, utamane rakyat. Joko Kahiman uga duwe watek wani, pemersatu uga bijak.

SilsilahBesut

Deleng UgaBesut

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik Ming:

Babad Banyumas