Tuduhaké menu pokok

Isi

PrakataBesut

Pemerentahan asal tembunge sekang pemerentah sing maknane yakuwe organisasi sing nduweni kekuasaan kanggo nggawe karo njalana Konstitusi karo undang-undang liyane nang wilayah tinentu, umume wilayah negara. Organisasi pemerentahan kuwe yakuwe Lembaga-Lembaga Pemerintah sing njalana pemerentahan.

Nang Indonesia, pemerentahan kuwe dipimpin Presiden ning ora absolut sebab sistem sing dianut nang Indonesia kuwe sistem Trias Politika, dadi ana lembaga Parlemen utawa DPR sing ngerumus aturan-aturane, uga ana kekuasaan Mahkamah Agung sing tugase ngawasi pemerentahan. Nang Hirarki Pemerentahan Indonesia, Presiden kuwe dibantu Wakil Presiden, Kabinet karo Gubernur.

Jenis-JenisBesut

Jenis pemerentahan: Republik, Kerajaan utawa monarki, Federasi lyy

Bentuk-BentukBesut

Bentuk pemerentahan: Demokrasi, Teokrasi lyy

SistemBesut

Sistem pemerentahan: Presidentil, Parlemeter, Kepala Negara simbolis.

Pemerentahan Wilayah BanyumasanBesut

Deleng UgaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.