Tuduhaké menu pokok
LocationAsia.png

Daftar negara lan wilayah dependensi nang Asia:

Negara lan wilayah dependensi

██ Bagian nang luar negeri atawa tanah jajahan██ Udu anggota PBB

Bendera Jeneng singkat Jeneng resmi Jeneng domestik Ibukota Pétané
Abkhazia[1][2] Republik Abkhazia Abkhaz: Аҧсны Республика Sukhumi  
Afganistan Republik Islam Afghanistan Persia: جمهوری اسلامی افغانستان
Pashto: د افغانستان اسلامي جمهوریت
Kabul  
Akrotiri dan Dhekelia Area Pangkalan Kuasa Akrotiri lan Dhekelia Episkopi  
Arab Saudi Kerajaan Arab Saudi Cithakan:Lang-ar Riyadh  
Armenia[2] Republik Armenia Cithakan:Lang-hy Yerevan  
Azerbaijan[2] Republik Azerbaijan Cithakan:Lang-az Baku  
Bahrain Kerajaan Bahrain Cithakan:Lang-ar Manama  
Bangladesh Republik Rakyat Bangladesh Bengali: গণপ্রজাতন্ত্রী বাংলাদেশ Dhaka  
Bhutan Kerajaan Bhutan Dzongkha:   Thimphu  
Brunei Brunei Darussalam, Kedamaian Tempat Kediaman Melayu: بروني دارالسلام Bandar Seri Begawan  
Cina Republik Rakyat Cina Aksara Cina sederhana: 中华人民共和国
Aksara Cina tradisional: 中華人民共和國
Beijing  
Kepulauan Cocos (Keeling)[3] Teritori Kepulauan Cocos (Keeling) West Island  
Filipina Republik Filipina Bahasa Tagalog: Republika ng Pilipinas Manila  
Georgia[2] Georgia Cithakan:Lang-ka Tbilisi  
Hong Kong[4] Daerah Administrasi Khusus Hong Kong Bahasa Cina: 香港特別行政區 Hong Kong  
India Republik India basa Hindi: भारत गणराज्य New Delhi
Indonesia[5] Republik Indonesia basa Indonesia: Republik Indonesia Jakarta  
Irak Republik Irak Cithakan:Lang-ar
Kurdish: كۆماری عێراق
Baghdad  
Iran Republik Islam Iran Persian: جمهوری اسلامی ايران Teheran  
Israel Israel basa Ibrani: יִשְרָאֵל
Cithakan:Lang-ar
Jerusalem  
Jepang Jepang Cithakan:Lang-ja Tokyo  
Kamboja Kerajaan Kamboja Khmer:   Phnom Penh  
Kazakhstan[2] Republik Kazakhstan Cithakan:Lang-kk
Cithakan:Lang-ru
Astana  
Korea Selatan Republik Korea Cithakan:Lang-ko
Cithakan:Lang-zh
Seoul  
Korea Utara Republik Demokratik Rakyat Korea Cithakan:Lang-ko
Cithakan:Lang-zh
Pyongyang  
Kuwait Kuwait Cithakan:Lang-ar Kuwait City  
Kirgizstan Republik Kirgizstan Kyrgyz: Кыргыз Республикасы
Cithakan:Lang-ru
Bishkek  
Laos Republik Demokratis Rakyat Laos Lao:ສາທາລະນະລັດ ປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ Vientiane  
Lebanon Republik Lebanon Cithakan:Lang-ar Beirut  
Makau[4] Daerah Administrasi Khusus Makau Chinese: 澳門特別行政區 Makau  
Maladewa Republik Maladewa Dhivehi: ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ Malé  
Malaysia Malaysia Cithakan:Lang-ms Kuala Lumpur  
Mongolia Mongolia Cithakan:Lang-mn,   Ulan Bator  
Myanmar[6]
Myanmar Bersatu Bahasa Myanmar:  Naypyidaw  
Nagorno-Karabakh[1][2] Republik Nagorno-Karabakh Cithakan:Lang-hy Stepanakert  
Pulau Natal[3] Teritori Pulau Natal Flying Fish Cove  
Nepal Republik Demokratis Federal Nepal Nepali: संघीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल Kathmandu  
Oman Kesultanan Oman Cithakan:Lang-ar Muscat  
Ossetia Selatan[1][2] Republik Ossetia Selatan Ossetic: Хуссар Ирыстон Tskhinvali  
Pakistan Republik Islam Pakistan Urdu: اسلامی جمہوریہ پاکستان Islamabad  
Palestina[1][7] Otoritas Nasional Palestina Cithakan:Lang-ar Ramallah, Jerusalem
(diperdebatkan)
 
Qatar Negara Qatar Cithakan:Lang-ar Doha  
Rusia[2] Federasi Rusia Cithakan:Lang-ru Moscow  
Teritori Samudra Hindia Britania[8][2] Teritori Samudra Hindia Britania Diego Garcia  
Singapura Republik Singapura Cithakan:Lang-ms
Aksara Cina tradisional: 新加坡共和国
Bahasa Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு
Kota Singapura  
Siprus[2] Republik Siprus Cithakan:Lang-el
Cithakan:Lang-tr
Nikosia  
Siprus Utara[1][2] Republik Turki Siprus Utara Cithakan:Lang-tr Nikosia  
Sri Lanka Republik Sosialis Demokratik Sri Lanka Bahasa Sinhala:  
Bahasa Tamil: இலங்கை ஜனநாயக சமத்துவ குடியரசு
Sri Jayawardenapura-Kotte  
Suriah Republik Arab Suriah Cithakan:Lang-ar Damascus  
Taiwan[1] Republik Cina Aksara Cina tradisional: 中華民國 Taipei  
Tajikistan Republik Tajikistan Cithakan:Lang-tg Dushanbe  
Thailand Kerajaan Thailand Thai: ราชอาณาจักรไทย Bangkok  
Timor-Leste[5][9] Republik Demokratik Timor-Leste Tetum: Repúblika Demokrátika Timór Lorosa'e
Cithakan:Lang-pt
Dili  
Turki Republik Turki Bahasa Turki: Türkiye Cumhuriyeti Ankara  
Turkmenistan Turkmenistan Cithakan:Lang-tk Ashgabat  
Uni Emirat Arab Uni Emirat Arab Cithakan:Lang-ar Abu Dhabi  
Uzbekistan Republik Uzbekistan Cithakan:Lang-uz Tashkent  
Vietnam Republik Sosialis Vietnam Cithakan:Lang-vi Hanoi  
Yaman Republik Yaman Cithakan:Lang-ar Sanaa  
Yordania Kerajaan Hashemite Yordania Cithakan:Lang-ar Amman  

Referensi

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Ora diakoni nang PBB.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 Daerahé teyeng mlebu nang jeroné Eropa atawa Asia
  3. 3,0 3,1 Teritori luar Australia.
  4. 4,0 4,1 Daerah Administrasi Khusus sekang RRC.
  5. 5,0 5,1 Beberapa wilayahé mlebu nang jeroné Asia atawa Oseania.
  6. Sebelumnya dikenal sebagai Burma.
  7. Terdiri dari Tepi Barat lan Jalur Gaza.
  8. Wilayah seberang segara Britania.
  9. Dikenal juga sebagai Timor Timur.