Kompas kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng

Kidul (basa Indonesia:Selatan, basa Inggris:South) kuwe salah siji arah mata angin, angger nang peta, arah kiye biasa anane nang sisi ngisor.

Lawan arah kidul kiye yakuwe lor.

Deleng UgaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.