Banyumas, Banyumas

Kecamatan Banyumas kuwe salah siji kecamatan neng kabupaten Banyumas, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Banyumas
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 12

SejarahBesut

Ganu kecamatan kiye dadi pusat pemerintahan kabupaten Banyumas, siki wis dipindah meng Purwokerto, bekas-bekas pemerintahan juga esih ana nang kene. Ganu pemerintahan Banyumas nganggo sistem kaya pemerintahan kerajaan.

Desa/kelurahanBesut

LiyaneBesut

Neng Banyumas ana Pendapa Sipanji sing nggo tempat pertemuan, pasar, alun-alun, penjara, Masjid Nur Sulaiman Banyumas, sing dekelilingi nganggo tembok.

Nang kono siki esih ana museum wayang Sendang Mas tempat nggo nyimpen koleksi wayang. ana wayang kulit, wayang golek, wayang beber, gamelan lan liyane. Siki nang sekitar kono juga ana sekolah SMP sing jere terfavorit se-Banyumas. Nang kono uga ana stasiun radio jenenge Sendang Mas.

Nang kono ana sumur cilik sing isine banyu emas, sing diarani sendang mas. mungkin gara-gara ana sumur kuwe daerah kiye dijenengi Banyumas.

Deleng UgaBesut