Kabupaten Temanggung

kabupaten nang propinsi Jawa Tengah, Indonesia

Kabupaten Temanggung, kuwe salah siji kabupaten nang Propinsi Jawa Tengah. Ibukotane yakuwe Temanggung. Kabupaten kiye jejeran karo Kabupaten Kendal nang sisi lor, Kabupaten Semarang nang wetan, Kabupaten Magelang nang kidul, lan Kabupaten Wonosobo nang kulon.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Temanggung.jpg
Lambang {{{jeneng}}}
Moto: Swadaya Bhumi Phala
kap


Locator kabupaten temanggung.png
Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat: -
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian -
Ibu kota Temanggung
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - DAU Rp. 483.203.952.000,-[1]
Luas 870,25 km2
Populasi
 - Total 696.000 jiwa (2003)
 - Kepadatan 799,77 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 0293
Pembagian administratif
 - Kecamatan 20
 - Kelurahan -
Simbol khas daerah
 - Situs web http://www.temanggungkab.go.id/

Isi

GeografisBesut

Enggon Wilayah : 109"55' - 110"19' bujur wetan karo 7"4' - 7"24' lintang kidul.

Panggonan wisataBesut

Ana akeh nggon wisata nang kabupaten Temanggung kaya wisata alam Jumprit sing ana nang Kecamatan Ngadirejo, Monumen Meteorit nang Desa Wonotirto Kecamatan Bulu, Curug Lawe nang kecamatan Jumo, wisata banyu Pikatan Waterpark lan kolam pancingane.

KesehatanBesut

Fasilitas kesehatan sing ana nang Kabupaten Temanggung :

PendidikanBesut

Nanh Kabupaten Temanggung durung ana universitas, ningen uwis ana Sekolah Tinggi lan Akademi, yakuwe:

  1. Sekolah Tinggi Agama Islam Nahdlatul Ulama Temanggung.
  2. Akademi Keperawatan Alkautsar Temanggung.

ReferensiBesut

Pranala JabaBesut