Kabupaten Pati

kabupaten nang propinsi Jawa Tengah, Indonesia
Kabupaten Pati
Lambang Pati.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: Pati Bumi Mina Tani
Sesanti: --- (---)
Dina Dadi: ---
Ibukota:Pati
Bupati: H. Haryanto, SH.
Luas: 1.419,07 km²
Kecamatan: 21 Kecamatan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.189.000 jiwa (2003)
+/- 797 jiwa / km²
Suku:Suku Jawa lyy.
Agama:Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Kong Hu Cu karo Budha
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0295)
Situs web resmi:Situs Resmi Pemkab Pati

Kabupaten Pati kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Pati kuwe ibukota kabupatene, kota-kota liyane : Juwana, Tayu, Kayen lan liya-liyae. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 1.419,07 km² Jumlah Penduduk: 1.189.000 (2003) jiwa.

Masjid Pati (1900-1940)

GeografisBesut

Enggon Wilayah : 111° 02' 06, 96" bujur wetan karo 6° 44' 56, 80" lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo Kabupaten Rembang, sisi kidul batese karo Kabupaten Grobogan, sisi kulon batese karo Kabupaten Kudus, sisi lor batese karo Segara Jawa.

PemerentahanBesut

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana 21 kecamatan:

Ekonomi & SosialBesut

Roto-roto wong pati iku nyambut gawe dadi petani lan pedagang akeh seng mrantau neng luar jawa lan luar negeri wong pati terkenal ulet lan sabar

LiyaneBesut

  • Panganan khas Kabuapten Pati yaiku Nasi Gandul
  • bothok
  • jangan kunci

Pranala JabaBesut