Kabupaten Kudus

kabupaten nang propinsi Jawa Tengah, Indonesia

Kabupaten Kudus kuwe salah siji kabupaten nang Propinsi Jawa Tengah. Ibukotane yakuwe Kudus, sing ana nang jalur pantai utara (pantura) wetan Jawa Tengah, yakuwe nang antarane (Semarang-Surabaya),. 51 km nang wetane Kota Semarang. Kudus kuwe kota penghasil rokok kretek paling gedhe nang Jawa Tengah. Seliyane kuwe kudus uga dadi kota santri, kota kiye dadi pusat perkembangan agama islam dong abad pertengahan, nang kene ana 3 makam wali/ sunan, yakuwe Sunan Kudus , Sunan Muria lan Sunan Kedu.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Kudus.png
Lambang {{{jeneng}}}
Moto: Nagari Carta Bhakti, SEMARAK (Sehat, Elok, Maju, Aman, Rapi, Asri & Konstitusional)
kap


Locator kabupaten kudus.png
Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat: 6°51′0″LS,110°36′0″BT-7°16′0″LS,110°50′0″BT
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian 23 SEPTEMBER
Ibu kota Kota Kudus
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - Wakil Bupati {{{jeneng wakil kepala daerah}}}
Luas 425,17 km2
Populasi
 - Total 764.606 jiwa (2010)
 - Kepadatan 1.798,35 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 0291
Pembagian administratif
 - Kecamatan 9
Simbol khas daerah
 - Situs web http://www.kuduskab.go.id/

Isi

GeografisBesut

IndustriBesut

Perkembangan perekonomian nang Kudus ora teyeng ucul sekang pengaruh perindustrian. Ana pirang-pirang industri gedhe nang kene, antarane yakuwe PT. Djarum(Industri Rokok), Petra, PR. Sukun (Industri Rokok), PT. Nojorono, PT. Hartono Istana Teknologi (d/h Polytron - Industri Elektronik), PT. Pura Barutama (Industri Kertas & Percetakan), Kudos, lan ewonan perusahaan industri cilik lan menengah.

PariwisataBesut

Wisata religi lan budaya:

Wisata alam:

  • Air Terjun Monthel nang Colo kecamatan Dawe.
  • Puncak Songolikur (nang Rahtawu kecamatan Gebog) Puncake gunung Muria sing paling dhuwur.
  • Puncak-gunung Muria liyane sing sering di kunjungi, kaya Puncak Argojembangan lan Argowiloso. Lorone ana nang kecamatan Dawe.
  • Air Tiga Rasa (Rejenu) lan Makam Syeh Sadzili. Anane nang Japan kecamatan Dawe.
  • Pesanggrahan Colo (Graha Wisata Muria) (Colo) Kecamatan Dawe
  • Bumi Perkemahan Abiyoso nang Menawan kecamatan Gebog.
  • Bumi Perkemahan Kajar (Kajar kecamatan Dawe)
  • Water boom Mulia Kajar
  • Water Park "The Peak View" at Mountain View Residence GondangManis Bae Kudus


ReferensiBesut

Pranala jabaBesut